Home Tips en Inspiratie Zo kies jij je duurzame houten vloer

Zo kies jij je duurzame houten vloer

Je wil je steentje bijdragen aan het milieu, en dat siert je. Maar hoe richt jij je huis duurzaam in? Hoe kies je de betere oplossing voor je vloeren, bijvoorbeeld? We geven je drie toptips.

 

Wil jij nieuwe vloeren leggen in huis? Dan is hout een fijne keuze: het gaat lang mee, geeft je thuis die warme uitstraling en is milieuvriendelijk. Tenminste: als je duurzaam hout gebruikt.  Maar wat betekent dat, duurzaam hout?

 

100% Europees

PEFC-label voor duurzame houten vloeren

Duurzaam hout herken je aan zijn keurmerk: het PEFC-label. Dat stelt wereldwijd strenge eisen aan duurzaam en sociaal bosbeheer. Wij kregen dat PEFC-label. We baten dus geen waardevolle of kwetsbare bossen uit, kappen geen hout langs waterlopen of op steile hellingen. We oogsten nooit meer hout dan er kan aangroeien en waken erover dat de biodversiteit niet verloren gaat. Zo zijn onze klanten niet alleen zeker van mooie, maar ook van duurzame parketvloeren.

Meerlagig parket, 100% Europees hout

Ook de plaats waar het hout voor je houten vloeren vandaan komt, heeft impact op de duurzaamheid ervan. Moet het uit een ander continent ingevoerd worden? Dan vergroot dit de ecologische voetafdruk ervan. Bij de The Twelve kappen én verwerken we ons hout lokaal:  in Tsjechië en Slowakije. Zo is de CO2-uitstoot aanzienlijk kleiner. 

 

Robuust eikenhouten parket

Eikenhout is sterk, hard en toch makkelijk te bewerken. Net omwille van die robuuste kwaliteit is het ideaal als erfstukhout. Europese eikenhout werd dan ook van oudsher gebruikt om meubels te maken die van generatie op generatie werden doorgegeven.  Europees (zomer-)eiken is over het algemeen harder, sterker, en grover van structuur dan ingevoerde eikensoorten. Ideaal hout voor vloeren die tegen een stootje moeten kunnen en lang mee moeten gaan.

 

Daarnaast wil je natuurlijk ook dat je houten vloer mooi is. Daarom heb je bij The Twelve de keuze uit maar liefst twaalf karaktervolle parketvloeren, met elk een eigen naam. Zo kies je eenvoudig en moeiteloos het duurzame parket die helemaal bij je persoonlijkheid past. Ontdek ze hier, of vraag een verdeler in je buurt om raad op maat. 

Zoek jouw verkooppunt

Eentje uit The Twelve kiezen? Wandel binnen bij onze verdelers en voel de warmte van het hout en de afwerkingsgraad van elke vezel. Onze vakmannen staan je graag met raad en daad bij om je te helpen bij je keuze.