Home Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Reken maar van yes! Elke plank is afkomstig van Europese eiken. Elke vezel wordt lokaal in Europa verwerkt en behandeld, waardoor je niet alleen een prachtige vloer krijgt, maar ook op een mooie manier bijdraagt tot een betere wereld. Een korte keten van boom tot producent tot verdeler tot unieke parketvloer bij je thuis. Daarnaast stellen The Twelve en Decospan respect voor de natuur centraal in hun beleid. Deze overtuiging stellen we kracht bij in het Pure Wood Charter. Al onze leveranciers vragen we dit charter te ondertekenen en na te leven. Het geeft een duidelijk signaal aan zowel klant als leverancier dat ons engagement voor natuurbehoud een belangrijk deel uitmaakt van onze strategie.
Midden in een glooiend landschap rondom diepe bossen, grote rotsformaties en imposante bergbeken bevindt zich onze Tsjechische Decospan-vestiging. In dat prachtige landschap voel je je letterlijk één met de natuur en daar produceren we ons prachtig samengesteld parket van The Twelve. Door zo dicht bij de boomoorsprong een vestiging op te richten, kan je lokaal aan duurzaam bosbeheer doen en kort op de bal spelen. Lokaal sourcen, lokaal verzagen, lokaal produceren.
Hout is een natuurlijk en vochtgevoelig materiaal. Te veel vocht of extreem droge lucht kunnen leiden tot vervormingen. Dit is afhankelijk van jouw regionaal klimaat of de omstandigheden in jouw woning. Voorkomen is beter dan oplossen, dus wanneer je je parket laat plaatsen, adviseren we je om de relatieve luchtvochtigheid bij je thuis te controleren met behulp van een hygrometer. Afhankelijk van het resultaat kan je dan met een luchtbevochtiger of -ontvochtiger je leefruimte of kamers optimaal acclimatiseren. De vochtigheidsgraad moet tussen 40 en 60% liggen.
The Twelve is Europees samengesteld parket. Een toplaag van 3 mm eik wordt stevig geperst op een sterke laag Europese den. Dit is niet alleen een duurzame drager maar zorgt er ook voor dat de natuurlijke bewegingen van het hout tot een minimum beperkt blijven. Daarnaast is den ook een ideale warmtegeleider en dus een perfecte match met vloerverwarming.
Het kiezen van parket is een leuke fase bij het renoveren of inrichten van je nieuwe woning. Soms zien verbouwers of nieuwbouwers het bos door de bomen niet meer… Net daarom hebben we The Twelve uitgevonden. Parket waarbij je makkelijk kan kiezen. Hoe? Wel, eerst en vooral komt jouw persoonlijke smaak op de eerste plaats.
  1. Ben je fan van veel en grote knopen? Dan kies je voor Natural Signature. Eerder into weinig en kleinere knopen? Dan is Minimal Signature jouw match. Hierop kan je makkelijk filteren in ons productoverzicht.
  2. Vervolgens kies je jouw favoriet kleur. Licht, naturel of donker? We hebben voor elk wat wils.
  3. Over plankformaten, dragers en toplagen hoef je helemaal niet te stressen. Bij The Twelve is er één plankformaat van 1920×190 mm, vind je steeds een drager van den en is je eiken toplaag altijd 3 mm. Kon alles maar zo simpel zijn in het leven, toch?
Het antwoord zit ‘m eigenlijk al in onze naam: The Twelve. Onze collectie telt dus 12 kleuren. Elk kleur heeft zijn eigen specifieke kenmerken en variaties. Zo zijn onze eerste 6 nummers altijd gerookt. Een proces die je hout er natuurlijk ouder doet uitzien voor die mooie verweerde look. Daarnaast zal je merken dat parket of een houten vloer 100% een natuurproduct is. Daardoor zijn lichte kleurvariaties mogelijk, wat jouw vloer nog boeiender, natuurlijker en speelser maakt.
De reactieve beitsen en de rookprocessen die we gebruiken bij The Twelve zijn bijzonder mooi en geven het hout een unieke, soms verweerde, soms zelfs verouderde look. Ook subtiele nuanceverschillen tussen lichte en donkere tinten in het kleurenpatroon dragen bij tot dit natuurlijke aspect. Deze nuanceverschillen komen tot stand door de wisselende hoeveelheden tannine die eikenhout kan bevatten, afhankelijk van de streek of zelfs van de plaats in het bos. Toon- en reactieverschillen zijn dus volstrekt normaal en maken onze parketvloeren dan ook net uniek.
Go nuts! Of net niet. Soms bevat parket een hoger aantal noten. Je bent er fan van, of net niet. Ieder zijn keuze. Maar we geven het toch graag mee in onze collectie, zodat je weet wat je krijgt. We vermelden natural signature als een parket zichtbaar een intensere nootstructuur heeft en minimal signature als dat niet zo is. Nice to know.
Zoals elke houten vloer is ook The Twelve vatbaar voor krasjes of deukjes. Maar het is precies dit doorleefde aspect dat zorgt voor een authentieke uitstraling. Wil je dit toch liever vermijden, dan zijn er oplossingen genoeg voorhanden: je parket proper houden, een deurmat plaatsen als je binnenkomt, viltjes onder meubelpoten, een beschermmat onder stoelen met wieltjes…  Om je vloer wat op te frissen, raden we ‘The Twelve Onderhoudsolie’ aan in geconcentreerde vorm.
Als je vloer na geruime tijd dof wordt, en je wilt die wat opfrissen, dan raden we ‘The Twelve Onderhoudsolie’ in geconcentreerde vorm aan. Zo behoud je wat langer de zijdezachte glans, als je die verkiest. Ook als je vloerverwarming hebt, kan je dit product tweemaal per jaar aanbrengen om het hout voldoende te voeden.
Voor het dagelijks onderhoud en een langdurige bescherming van jouw geoliede parket gebruik je best een zachte veegborstel of de stofzuiger, gevolgd door een reiniging met ‘The Twelve parketzeep’. Om jouw dof geworden parket grondig op te frissen en zijn zijdeachtige glans terug te geven, gebruik je best ‘The Twelve onderhoudsolie’ in geconcentreerde vorm.
Voor het dagelijks onderhoud en een langdurige bescherming van je geolied parket, volg je deze stappen:
  1. Gebruik je een zachte veegborstel of de stofzuiger
  2. Reinig met The Twelve Parketzeep – op basis van natuurlijke wassen en oliën. Reinigt, voedt en beschermt.
Bij The Twelve houden we het graag makkelijk. Al onze parketvloeren zijn meerlaags parket met een toplaag van 3 mm dikte. Dit betekent dat je de toplaag tot 2 maal kan schuren.
The Twelve parket plaats je altijd vol verlijmd. Bij een verlijmde installatie van parket schakel je een parketvakman in die de tand en groef aan elkaar bevestigt. De lijm strijkt hij uit op de ondergrond met een lijmkam en de planken legt hij in de lijm. Het resultaat? Een prachtig, stabiel parket. Download hier de leginstructies voor een vol verlijmde installatie van parket met tand en groef.
We behandelen onze vloeren altijd met twee lagen olie. Eén laag is om de kleur te verkrijgen en de andere laag beschermt jouw vloer extra diep. Bij The Twelve zorgen we dat alles zo easy mogelijk is. De vloer is al volledig afgewerkt en vereist geen dure eindbehandelingen of speciale zeepbeurten na plaatsing. Wanneer de vakman de deur achter zich dichtslaat, kan jij onmiddellijk de vloer van je dromen opwandelen.

Vind een verkooppunt

Eentje uit The Twelve kiezen? Wandel binnen bij onze verdelers en voel de warmte van het hout en de afwerkingsgraad van elke vezel. Onze vakmannen staan je graag met raad en daad bij om je te helpen bij je keuze.