Home 100% Europees

Jouw vloer. Jouw bijdrage.

Wat ecologische voetafdruk betreft, hebben wij een voetje voor. Hoezo? Wel, The Twelve staat garant voor duurzaam bosbeheer. Elke plank is vervaardigd uit 100% Europees hout en bewerkt door mensen met liefde voor hout in elke vezel van hun lichaam. Door vakmensen. Elk product is dus vervaardigd uit eiken van dichtbij, wat ervoor zorgt dat ook jij je steentje bijdraagt tot een duurzamere wereld. The Twelve, da’s hout dat houdt van natuurbehoud.

Bekijk onze parketvloeren
Woonkamer parket met hond in stoel The Twelve

Niet vanuit China. Wel van hier.

Wij zijn niet van gisteren, maar van hier. Dat geldt voor The Twelve. Vaak wordt parket in China gemaakt van hout uit alle uithoeken van de wereld, om dan 7000 km terug naar Europa te reizen voor verkoop. Kan helemaal niet, vinden wij. We oogsten én verwerken ons hout lokaal in Tsjechië en Slowakije en zijn daardoor, in tegenstelling tot vele anderen, een écht duurzaam merk.

Vind een verkooppunt

Dichtbij verwerkt.

De streng geselecteerde eiken verwerken we in onze eigen eigen zagerij in Tsjechië. Hier drogen we het hout langzaam tot de ideale vochtigheidsgraad. Zo verkrijgen we heel stabiele planken die niet ongewenst krimpen of uitzetten. De gedroogde planken van The Twelve gaan rechtstreeks naar onze finale productielijn. In onze fabriek maken we van iedere plank een 3-laags parket met de typische tand en groef, behandelen we met olie en … ready to install.

Bekijk onze onderhoudstips

Dichtbij geleverd.

Tot slot brengen we de planken naar jouw The Twelve verdeler. En dat duurt niet lang, net omdat het transport geen nodeloze kilometers moet afleggen. Dat maakt ons best trots.

Bestel een gratis staal

Zoek jouw verkooppunt

Eentje uit The Twelve kiezen? Wandel binnen bij onze verdelers en voel de warmte van het hout en de afwerkingsgraad van elke vezel. Onze vakmannen staan je graag met raad en daad bij om je te helpen bij je keuze.